perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kiimaa

Nyt kun kisat ovat jo kaikkien osalta ohi, ja mielenkiintomittari aikalailla tyhjissä, on hyvä laittaa muutamat kuvat MM-kisahulinoista täältä Chilestä. Chilehän alkulohkossa meni ja voitti silloisen hallitsevan maailmanmestarin, Espanjan, ja tästähän se riemu sitten ratkesi. 

Torilla tavattiin, ja hulinan lomassa mm. kaapattiin 6 paikallisen TKL:n bussia ja yli 300 vaurioitui. Santiagon virallinen torillatapaamispaikka, Plaza Italia, pistettiin aikalailla kokonaisuudessaan päreiksi ja alkuillan iloinen riemujuhla vaihtui kaaokseksi illan pimetessä. (Mm. kokko oli ilmeisesti tarpeen sytyttää torille.)

Ulos astuessa ei voinut erehtyä siitä, mitä oli tapahtunut ja aina meidän asuntoon asti kuului selvästi, kun Chile teki maalin, tai ylipäätään pelissä tapahtui jotain huomionarvoista. Autojen torvet, CHI-CHI-CHI-LE-LE-LE VIVA CHILE! -huudot ja muu sekalainen melu kaikui Santiagon kaduilla aina pelin alusta pitkälle iltaan saakka. 

Tunnelma vaikutti lähinnä vallankumousta, ihmiset ryntäsivät kaduille ja kiipesivät aidoille ja Chilen lippu toimi varmana pukukoodina. Myöskin kameran kanssa liikkuessa ihmiset halusivat tulla kuvatuiksi, ja poseerasivatkin kameralle varsin autuaasti. 

Ilman myöhemmän illan sekoiluja tämä olisi ollut täydellinen kansanjuhla. Joka tapauksessa oli uskomatonta nähdä, kuinka jalkapallo voi vaikuttaa ihmisiin, varsinkin kun on tottunut Suomen verrattaen kalseaan ilmapiiriin. Onneksi meillä pohjoisessakin ollaan tekemässä jo paljon asioita oikein, ja toivon mukaan samantyylistä kisahumua saadaan kokea jalkapallonkin parissa lähivuosina.

(Samanlainen oli kansan reaktio täällä myös Australia-voiton jälkeen, mutta nämä kuvat ovat Espanja-pelin illalta.)




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti