maanantai 27. tammikuuta 2014

Alkuvalmistelut vol. 1: Ajatus lähdöstä

Tässä on lähipäivinä tiedossa jonkun verran juttua lähdöstä, sen säädöistä ja fiilistelyistä. Kirjotan näitä pääasiassa itselle muistiin, mutta ehkä näistä saa jotain irti joku itsekin vaihtoa tai matkalle lähtöä aikova. Aloitetaan nyt kevyimmällä, eli fiilistelyllä.

Lähdössä vaihtoon? 

Lähde ihmeessä. Ensimmäiseen päätökseen ei paljoa tarvita. Hieman lomakkeiden täyttämistä, haaveilua ja epämääräsiä unelmia seikkailusta. Omalla kohdalla päätös lähteä syntyi ryhmäpaineen tuloksena, ja Santiago oli ainoa vaihtokohde, johon edes hain. Siitä asti olen kuitenkin kiintynyt enemmän ja enemmän ajatukseen lähdöstä.

Omalta koululta saatu myönteinen vaihtopäätös saapui sähköpostiin, kun olin Luang Prabangissa, Laosissa. Etenkin silloin vaihto tuntui erittäin kaukaselta ajatukselta. Ja tuntuu vieläkin. Mutta nyt kahdeksan päivän päässä häämöttävää lähtöä on tullu jo kuumoteltua niin monelta kantilta, että ehkä se nyt lopulta tapahtuu.

Ajan mittaan tässä on tarvinnut käydä erilaisissa orientaatiotilaisuuksissa, täyttää lomakkeita, lupailla itselleen lukevansa kieltä, käydä eri ihmisten pakeilla, täyttää ja toimittaa vähän lisää lomakkeita ja todistuksia, sekä selittää ihmisille miljoonaan ja yhteen kertaan, että joo Chileen, ja helmikuussa lennetään ja ei oo viisumia, eikä kielitaitoo. Paitsi lukiossa kokoon raavittu espanjan kielen Cum laude approbatur, jolla toivon pääseväni kuuhun ja takasin. (Kielestä ja sen taidosta muuten on tulossa yks alkuvalmistelupostaus.) Eikä siinä selittämisessäkään mitään vikaa oo, onpahan juttuseuraa ja -aihetta.

Kohteesta myönteinen päätös saapuikin sitten vähän myöhempään, vaan reilu kuukausi ennen suunniteltua lähtöä. Siitä asti ajatukset onkin ollut pääasiassa nytkösitäsittenoikeestilähetäänkin ja panikointia käytännön asioista. Isoin kysymys on ollut viisumi ja sen sisältämät säädöt. Sekin nyt sitten lopulta ratkesi ja mun pitäis jopa päästä maahan sisään. Ellei sitten oo jotain naamarajaa, höhöhöhöhöhöhöhö. (Ei vaan, oon oikeesti käsittämättömän kaunis ihminen.)

Ja nyt ajatus on vihdoin konkretisoitumassa. Säädöt alkaa olla säädetty ja lähtö on ensi viikolla. Se tuntuu hyvältä. Suosittelen kaikille. Lähtekää.

Haluaisin sanoa, että oli liikaa aikaa, mutta ei ollu. On se hyvä kuitenkin olla blogissa kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti