maanantai 20. tammikuuta 2014

Mää lähden Chileen

Meikäläisen eväät matkalle. VY, Stevie Wonder, ja Suomen lemppari-iltapala: Guaranaa ja Manhattaneita.


Mikään, siis mikään, ei ole niin hienoa, kuin blogiin nimen keksiminen.


Onneks oon kuitenkin sen verran näppärä jannu, että ihan tosta noin vaan keksin hyvän nimen. Chiles aisti. (Niille, jotka tykkää Viivistä ja Wagnerista Fingerporia enemmän: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuudes_aisti_(elokuva)) Eikös ookkin näppärä?

Oon siis menossa Chileen vaihto-opiskeleen. Sinne on matkaa apauttiarallaa 13 000 kilometriä. Eli ei juuri mitään. Sinne matkustaa mun valitseman reitin mukaan suunnilleen yhden vuorokauden verran. Lentokoneella. En oo ikinä käyny missään noin kaukana. Ainakaan tietääkseni. 

Tässä vaiheessa, kun matkaan on muutama viikko, on jännitys jo sillain vähän hollilla. Ei paljoo, mutta sen verran, että nukkumaan mennessä alkaa käymään läpi kaikkee matkaan liittyvää. Ja se on loistavaa.

Mun yliopisto täällä on Vaasan yliopisto. Siellä päässä Universidad Mayor. Se on Santiagossa, ja se on sellanen sopivan kokonen, niin kun Vaasassakin. Ei esim. yhtä iso, kun Universidad de Chile, jossa on rapiat nelkytätuhatta opiskelijaa. 

Alkutilanne on se, että meen sinne alkuun reissaan hetkeks aikaa, mutta sitten maaliskuun alussa alkaa tositoimet. Sitten pitäis vääntää journalismia espanjaks. Ei tunnu missään. 

Paitsi, että oon lukenu viimeks espanjaa lukiossa. Ja että Chilessä puhutaan nopeemmin ja epäselvemmin espanjaa, kun oikeestaan missään. Tengo la camisa negra. Asere he ha e he. Ja niin edelleen. Me llamo Ville y tengo 23 años. (Toi väkänen on tossa tärkee, muuten menee härskiks.)

Mutta pääasiassa uskon, että asiat menee hyvin. Viisumi on tuloillaan, rahaa ja kielipäätä on, joskin jälkimmäistä taitaa olla enemmän. 

Kannattaa siis pysytellä taajuuksilla. Tiedossa on laadukkaan tekstin lisäks myös paljon kuvia. (Mulla on järkkäri ni tulee automaattisesti hyviä kuvia.) Alempaa voi lukee vielä vaihtoehtosia nimiä mun blogille. Hasta luego!

  1. Uneton Chilessä. (En nyt kyllä vahingossakaan meinannu antaa tätä.)
  2. Löydösblogi. (Tiesittekö, että joku on tosissaan suomentanu tumblr-blogin noin?!)
  3. Tengo la camisa negra. (Tää oli suosikki, mutta joku perkele oli kerenny jo viemään tän.)
  4. Juanes. (Joku oli vieny jo, ja on tää ehkä vähän kyseenalanenkin.)
  5. Musta paita (Numero kolmoseen liittyen, mutta mustapaita.blogspot oli jonkun itteensä etsivän fasistin blogi, joten jälleen ei.)

PS. Kommentit ois kivoja. Multa saa myös kysyä matkasta tai sen ulkopuolelta, jos haluaa. Vastaan mielelläni :)

2 kommenttia: